Za kupce mladičkov

Prosimo, preberite tudi Pogosta vprašanja!

Dragi obiskovalec naše spletne strani, vidimo da razmišljate o nakupu enega izmed naših mlaPuppydičkov. To nam je v veselje in smo počaščeni. Radi pa bi bili prepričani, da veste, kaj lahko pričakujete v procesu izbire mladička, ob prihodu mladička v vaš dom in kako zastaviti v vzgojo in življenje s kužkom, da boste vsi skupaj srečno živeli do konca svojih dni. Prosimo vas, da to stran preberete in nas kontaktirate, če imate še kakršna koli vprašanja ali pomisleke.

Naši mladički imajo skrbno izbrane starše, ki so bili večkrat zdravstveno pregledani in ovrednoteni glede primernosti za vzrejo in glede skladnosti s pasemskim standardom. Izbrali smo jih zaradi njihovega videza, zdravja, značaja in medsebojnega dopolnjevanja lastnosti samčka in samičke tako, da bo kombinacija njihovih genov v naših mladičkih z veliko verjetnostjo prispevala k izboljševanju havanske pasme.

Za nas kot vzreditelje novega legla je dobrobit mladičkov na prvem mestu. Kužki so del naše družine, živijo z nami v hiši, ves čas so v stiku z ljudmi in so navajeni na dotike, božanje, dvigovanje, človeške glasove, striženje krempeljčkov, česanje in druge vsakdanje dejavnosti. Kužke hranimo s pasjo hrano najvišje kakovosti in za mladičke skrbimo že pred rojstvom tako, da zagotavljamo mamici kar najboljše pogoje, prehrano in potrebne dodatke že ves čas brejosti. Tako breja psička kot kasneje mladički in seveda njihova mamica so pod veterinarskim nadzorom.

Preden bomo mladičke oddali, bodo razglisteni, cepljeni, čipirani in dvakrat veterinarsko pregledani.  Kot novi lastnik boste ob prevzemu kužka prejeli tudi pasji potni list, rodovnik in paket osnovnih pasjih potrebščin vključno s hrano, ki je je mladiček navajen.

Izbira mladička

Dori 3 months

Tako kot otroci so tudi pasji mladički vsi med seboj različni. Njihovi kožuščki so različnih barv, kužki so različno veliki in imajo različne značaje. Naša želja je, da bi se vsak od mladičkov čim bolje vklopil v svojo novo družino, zato želimo vedeti nekaj o vašem življenjskem stilu, vaših pričakovanjih in načrtih glede aktivnosti, v katerih bo kuža sodeloval. Glede na to vam bomo morda priporočili, da vzamete drugega mladička kot ste izbrali sami, in vam bomo pojasnili, zakaj mislimo, da bi vamp o značaju bolj ustrezal. 

Mladički so do 8 tedna še prehransko odvisni od mamice, zato oddaja pred dopolnjenim 8. tednom ni možna. Za psihološki razvoj mladička pa je izredno dobro, da je pri mami še do 10. - 12. tedna starosti, saj so izkušnje pokazale, da imajo v tem primeru mladički manj vedenjskih težav, ob oddaji ne doživljajo ločitvene tesnobe, manj cvilijo in lajajo in se lažje navadijo na obdobja, ko jih zapusti tudi novi skrbnik (npr. ko ste v službi). Točni datum oddaje bomo za vsakega kužka določili v soglasju z novim lastnikom.

Kaj potrebujete za prve dni z novim družinskim članom?

Mladički niso preveč zahtevni. Ko boste kužka pripeljali v nov dom, bo prestrašen, pogrešal bo sorojence in mamico. Od vas bo potreboval predvsem nevsiljivo ljubezen in pozornost. Lažje se bo prilagodil, če ste ga pred prevzemom večkrat obiskali pri nas in ste se tako že spoznali. Ne silite ga v raziskovanje novega doma, za to bo še dovolj časa kasneje. Bodite v njegovi bližini, še zlasti ponoči, ko bo morda cvilil in jokal za svojo pasjo družinico. Pasjo posteljico postavite poleg svoje postelje in kužka božajte, če joka in ne more spati. Če tudi vi ne morete spati, vedite, da bo ta faza hitro minila in se bosta kmalu oba lahko naspala J Kužek se vas bo navadil, vi boste postali njegova nova družina in vas bo sledil vsak korak po stanovanju in zunaj njega.

Za vašega kužka boste potrebovali:

 • Manjšo pasjo posteljico ali blazino
 • Dve posodici – za hrano in vodo (inox ali glazirana keramika, ne plastika).
 • Nekaj plišastih igrač in igrač za glodanje

V našem paketu boste prejeli kakovostne brikete za mladiče brez žitaric, ki jih je kužek že navajen, nekaj konzervirane hrane, priboljške, glavnik in krtačo za vsakodnevno nego dlake, ovratnico in povodec, kvaliteten pasji šampon, balzam in sprej za razčesavanje, zobno krtačko in zobno kremo za pse, igračko, ter blazino ali odejico z vonjem po leglu.

naš puppy paket

Ob prevzemu bo kuža potreboval tri obroke na dan, ko dopolni 1 leto pa ga začnete hraniti s hrano za odrasle pse in preidete na dva obroka dnevno. 

Kaj bi še morali vedeti? 

Pasji mladiček ni igrača, ampak živo bitje s svojimi potrebami, ki so včasih drugačne od človekovih potreb in pričakovanj. Po navadi se ne izkaže dobro, če kupite mladička svojemu otroku kot darilo in pričakujete, da bo samostojno skrbel zanj. Prej ali slej boste kot odrasla oseba morali vsaj del odgovornosti prevzeti sami. Vaš novi havanček lahko dočaka celo 18 let in skrb zanj je tudi pomembna odgovornost. Verjetno se zavedate, da bo treba

 • Vsaj dvakrat dnevno narediti vsaj kratek sprehod s kužkom, verjetno pa bo treba lulat tudi vmes.
 • Redno hraniti s kvalitetno hrano
 • Čistiti lužice po stanovanju in pobirati kakce na cesti
 • Pospraviti po stanovanju stvari, ki jih kuža lahko poškoduje ali ki mu lahko škodijo
 • Kužka redno česati – v začetku vsak dan, kasneje dvakrat tedensko
 • Kužka kopati in sušiti s fenom enkrat mesečno do enkrat tedensko (odvisno od vremena in sprehodov)
 • Kužka voziti k veterinarju, poskrbeti za redna cepljenja , odpravljanje zajedalcev in za zaščito pred bolhami in klopi. In vse to plačevati.
 • Redno krajšati kremplje in čistiti ušesa
 • Če ne nameravate psa uporabljati za vzrejo, ga je priporočljivo sterilizirati pred dopolnjenim prvim letom.
 • Kužka je treba socializirati – izpostaviti srečanjem s čimveč ljudmi in živalmi, prostori, kraji in okoliščinami, in mu pri tem zagotoviti pozitivno izkušnjo.
 • Vključiti se v pasjo malo solo ali tečaj poslušnosti – to je koristno tako za pse kot tudi za lastnike.
 • Urediti varstvo za psa, če ste dan ali dva odsotni ali ko greste na počitnice, če ga ne morete vzeti s seboj
 • Prositi nekoga, da pelje psa ven, če boste odsotni od jutra do večera.

Če smo vas prestrašili, si še vedno lahko premislite in namesto psa kupite zlato ribico J

Če pa se vsega tega zavedate in si še vedno želite svojega novega havančka, ste dobrodošli. Dobili boste čudovitega življenjskega spremljevalca, ki vas bo oboževal iz vsega srca, vas zabaval in bo želel vsak trenutek prebiti v vaši bližini.

  

Torej, vas havanček zanima?
Comments